Miért kell új SZÉP-kártya-szerződés?

Jogszabályváltozás miatt a SZÉP-kártya-kibocsátóknak szerződést kell kötniük minden kártyabirtokosukkal. Az OTP Pénztárszolgáltató ezért a szerződéseket november végéig tértivevényes levélben postázta, a korábban regisztrált ügyfelek részére pedig e-mailben elküldte.

Ha Ön megkapta a postai tértivevényes levélben küldött szerződését, vagy megnyitotta az e-mailben kapott linken lévő OTP SZÉP kártya szerződését, nincs további teendője, mert a szerződése 2019. január 6-án hatályba lép.

A jogszabályváltozás nem érinti a meglévő OTP SZÉP kártyáját, azzal továbbra is a megszokott módon fizethet az elfogadóhelyeken.

Nem kapta meg a szerződését?

Amennyiben még nem kapta meg OTP SZÉP kártya szerződését postai vagy elektronikus úton, akkor az OTP Portálok felületen a belépést vagy a regisztrációt követően azonnal megtekintheti azt. A szerződést nem kell kinyomtatnia, aláírnia vagy beküldenie, mivel az a megtekintéstől számított 15 nap elteltével automatikusan elfogadottnak minősül.
Ha Önnek nincs lehetősége vagy nem kívánja a Portál felületünket használni a szerződés megtekintésére, akkor a szerződését személyesen is átveheti bármelyik OTP bankfiókban.

Jelentkezzen be vagy regisztráljon néhány lépésben, és tekintse meg azonnal SZÉP-kártya-szerződését az OTP Portálok felületén!

Átveszem a szerződésem

Miért előnyös számomra a szerződés?

  • 2019-től továbbra is zavartalanul használhatja OTP SZÉP kártyáját az ország legnagyobb elfogadóhelyi hálózatában.
  • A két évnél régebben utalt, fel nem használt összeg ezentúl nem jár le, az megmarad az Ön számláján. (Az OTP Pénztárszolgáltató a jogszabály alapján havi 3 százalékos díjat számít fel a 2 éve fel nem használt egyenleg után.)

Van plusz díja a szerződés megkötésének?

  • A szerződés létrejöttével Önnek semmilyen fizetési kötelezettsége nem keletkezik. Az OTP Pénztárszolgáltató valamennyi kártyabirtokos számára díjmentesen megnyitja az egyedi számláit.

Miért nem kell aláírva visszaküldenem a szerződésemet?

  • A kormányrendelet azt írja elő, hogy SZÉP-kártya-szerződése az átvétel napjától számított 15 nap elteltével automatikusan érvényessé válik, így nem kell azt visszaküldeni az OTP Pénztárszolgáltató részére.
  • Ebben az esetben az is átvételnek számít, ha az OTP Portálok felületéről letölti a saját szerződését.

Mi történik, ha nem veszem át a szerződésemet 2019. január 5. előtt?

  • Ha 2019. január 5-ig nem veszi át a szerződését postai vagy elektronikus úton, akkor a határidő után a kártyájára már nem érkezhet új utalás, így a munkaadója nem tudja majd feltölteni az Ön SZÉP-kártyáját.
  • Önnek innentől arra lesz lehetősége, hogy a 2019. január 5-én rendelkezésre álló összeget költse el a kártyájáról.
  • Ha január 5-ét követően mégis úgy dönt, hogy szeretne SZÉP-kártya-szerződést kötni, akkor ennek érdekében be kell fáradnia egy OTP bankfiókba.