MIÉRT KELL SZÉP-KÁRTYA-SZERZŐDÉST KÖTNI?

Jogszabályváltozás miatt a SZÉP-kártya-kibocsátóknak szerződést kell kötniük minden kártyabirtokosukkal.

Ha Ön 2019. január 5-ig:

 • postai tértivevényes levélben megkapta, vagy
 • az OTP Pénztárszolgáltatótól kapott e-mailben szereplő linkről letöltötte, vagy
 • a www.otpportalok.hu honlapon megtekintette, vagy
 • egy OTP Bank fiókban személyesen átvette szerződését

Önnek nincs további teendője, a szerződése 2019. január 6-án hatályba lépett.

VAN OTP SZÉP KÁRTYÁJA, DE NEM VETTE ÁT A SZERZŐDÉSÉT 2019. JANUÁR 5-IG?

Ha Önnek van OTP SZÉP kártyája, de 2019. január 5-ig nem vette át, vagy nem tekintette meg szerződését a fenti módok valamelyikén, akkor Önnek személyesen be kell fáradni egy OTP Bank fiókba, hogy megkösse OTP SZÉP kártya szerződését, ahhoz hogy továbbra is megkaphassa munkáltatójától SZÉP-kártya-juttatásait. Ügyintézőink segítenek Önnek megkötni OTP SZÉP kártya szerződését.

A szerződés megkötése után semmilyen egyéb teendője nincs. Az OTP Pénztárszolgáltató automatikusan megnyitja Önnek SZÉP-kártya-számláit, összesen három alszámlát (vendéglátás, szálláshely, szabadidő).

MÉG NINCS OTP SZÉP KÁRTYÁJA, DE MUNKÁLTATÓJÁTÓL SZÉP-KÁRTYA-JUTTATÁST KAP 2019-BEN?

Ez esetben, kérjük, látogasson el egy OTP Bank fiókba, ahol ügyintézőink segítségével megkötheti SZÉP-kártya-szerződését. A szerződés megkötése után semmilyen egyéb teendője nincs. Az OTP Pénztárszolgáltató automatikusan megnyitja Önnek SZÉP-kártya-számláit, összesen három alszámlát, és díjmentesen legyártja és postázza Önnek OTP SZÉP kártyáját.

FONTOS!

Kérjük, a szerződéskötéshez mindenképp vigye magával:

 • személyi igazolványát,
 • lakcímkártyáját, valamint
 • adókártyáját.

Csak ezek birtokában tudja aláírni és átvenni a szerződését!

OTP SZÉP kártyáját postai úton továbbítjuk Önnek. A kártyáját egyszerűen és gyorsan aktiválhatja az OTP Portálok felületén.

Nézze meg, hogy hol található Önhöz a legközelebbi OTP Bank fiók

Megnézem

Kérdések és válaszok

Miért előnyös számomra a szerződés?

 • Az ország egyik legnagyobb elfogadóhelyi hálózatában használhatja OTP SZÉP kártyáját.
 • A 2019. január 1. után utalt összegek két év múlva nem járnak le, azok megmaradnak az Ön számláján. (Az OTP Pénztárszolgáltató a jogszabály alapján havi 3 százalékos díjat számít fel a 2 éve fel nem használt egyenleg után.)

Van plusz díja a szerződés megkötésének?

 • A szerződés létrejöttével Önnek semmilyen fizetési kötelezettsége nem keletkezik. Az OTP Pénztárszolgáltató valamennyi kártyabirtokos számára díjmentesen megnyitja az egyedi számláit.

Mi történik, ha nem vettem át a szerződésemet 2019. január 5. előtt, és nem kötök új szerződést?

 • Ha 2019. január 5-ig nem vette át a szerződését postai vagy elektronikus úton, vagy személyesen egy OTP Bank fiókban, akkor ezentúl a kártyájára már nem érkezhet új utalás, így a munkaadója nem tudja majd feltölteni az Ön SZÉP-kártyáját.
 • Önnek innentől csak arra lesz lehetősége, hogy a 2019. január 5-én rendelkezésre álló összeget költse el a kártyájáról.
 • Ha 2019. január 5-ét követően mégis úgy dönt, hogy szeretne SZÉP-kártya-szerződést kötni, akkor ennek érdekében be kell fáradnia egy OTP Bank fiókba ahol ügyintézőink segítségével személyesen kötheti meg a szerződését. A szerződése hatályba lépése után a munkáltatója már utalhat Önnek új juttatást SZÉP-kártyájára.

Milyen SZÉP-kártyával kapcsolatos ügyeket intézhetek az OTP bankfiókban?

 • OTP SZÉP kártyájával kapcsolatos ügyeinek többségét ezentúl is intézheti a www.otpportalok.hu honlapon. Ezért javasoljuk, hogy első lépésben regisztráljon a portálra és tekintse át az ügyintézési lehetőségeket.
 • Ezzel együtt néhány ügyet 2019-től csak bankfiókban lehet intézni: csak bankfiókban köthet szerződést és igényelhet társkártyát, csak itt módosíthatja egyes személyes adatait (pl. nevét, állandó lakcímét), és csak fiókban mondhatja fel szerződését. Emellett bizonyos ügyeket a Portál mellett bankfiókban is intézhet: felmondhatja szerződését, módosíthatja személyes adatait, lejárt kártyája és társkártyája helyett cserekártyát, elveszett, ellopott, megrongálódott kártyája és társkártyája helyett pótkártyát igényelhet, módosíthatja telefonszámát, e-mail címét, levelezési címét ügyintézőink segítségével.

Hol tudom aktiválni az OTP SZÉP kártyámat?

 • Új OTP SZÉP kártyáját egyszerűen és kényelmesen online aktiválhatja az OTP Portálok felületén.

Regisztráljon az OTP Portálok felületén!

A regisztrációnak köszönhetően előleget utalhat, az aktuális egyenlegét is lekérdezheti, valamint letöltheti a formanyomtatványokat.

Regisztrálok