Személyre szabott biztonság, online kártyás vásárláskor is

Állítsd be mielőbb az internetes biztonsági kód szolgáltatást bankkártyádhoz!

Hogyan állíthatom be?

Mi az az internetes biztonsági kód szolgáltatás?

Az internetes biztonsági kód szolgáltatással még tovább növelheted vásárlásaid biztonságát. Ha bankkártyáddal az interneten vásárolsz, akkor a bank egy egyedi kódot küld neked (ha az adott kereskedő is támogatja a szolgáltatást). A kereskedői felületen ezt az egyedi kódot kell megadnod, így tudod jóváhagyni a vásárlást. A szolgáltatáson belül további személyes biztonsági funkciókat is beállíthatsz.

Mi történik, ha nem állítod be az internetes biztonsági kód szolgáltatást?

Az internetes biztonsági kód használata az EU 2015/2366 irányelvnek (PSD2) megfelelően hamarosan kötelező lesz. A hatálybalépést követően az Unión belül nem fogod tudni online vásárlásra használni a bankkártyád, ameddig nem állítod be az internetes biztonsági kód szolgáltatást.

Az internetes biztonsági kód szolgáltatást bármikor aktiválhatod az internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás (OTPdirekt Internetbank és SmartBank) keretében, illetve bármelyik bankfiókunkban.*

Milyen személyre szabott biztonsági funkciókat állíthatsz be?

A

Internetes biztonsági kód

Minden bankkártyás internetes fizetés alkalmával kapsz egy egyedi kódot SMS-ben (ha az adott kereskedő is támogatja a szolgáltatást), amivel jóváhagyhatod a fizetést az adott weboldalon.

B

Virtuális vásárlási limit

Megadhatod, hogy naponta legfeljebb mennyi pénzt költhetsz el a bankszámládról online bankkártyás vásárlások során. Ezt a limitet az internetes biztonsági kód beállítása során adhatod meg. A limit első beállítása díjmentes. A már beállított limit módosítási díjáról és a további részletekről az adott kártyára vonatkozó hirdetményben tájékozódhatsz.

C

Külföldi használat korlátozása

A külföldi használat korlátozás csak azokra a tranzakciókra vonatkozik, ahol a kártya, vagy a kártyaadatokat tartalmazó eszköz (pl. mobiltelefon) fizikailag is jelen van. Az ilyen vásárlásoknál korlátozhatod, hogy hol legyen használható a bankkártyád:

 • csak Magyarországon, azaz a kártyád csak Magyarországon belül használhatod;
 • csak Európában (EU és egyes országok), azaz a kártyád csak Magyarországon és Európában használhatod;
 • világszerte, azaz a kártyád a világ összes országában használhatod.
A külföldi használat korlátozás beállításának díjáról és a részletekről az adott kártyára vonatkozó hirdetményben tájékozódhatsz.

Hogyan állíthatod be az internetes biztonsági kód szolgáltatást?

Internetbankban*

Állítsd be a szolgáltatást online, pár kattintással.

SmartBankban*

A szolgáltatást mobilapplikáción keresztül is egyszerűen beállíthatod.

OTP bankfiókban*

Foglalj időpontot a hozzád legközelebbi bankfiókunkba!

Telefonon

Hívd kollégáinkat a +36 1 366 6666-os számon!

* A lakossági devizakártya beállításai bankfiókban módosíthatók, vagy június 17-től az OTPdirekt telefonos banki szolgáltatásunkon keresztül, ha a kártyabirtokosnak van forint számlához kapcsolódó OTPdirekt szerződése. Hitelkártya társkártyák esetén a szolgáltatásra csak a számlatulajdonos vagy a társkártya birtokos tud bankfiókban regisztrálni.

Mit kell tenned nem lakossági ügyfélként, hogy beállítsd az internetes biztonsági kódot?

 • 1

  A szerződő fél képviseletére jogosult személy mielőbb fáradjon be a számlavezető fiókba.

 • 2

  Az adatlap kitöltésével és aláírásával kérheted az üzleti betéti kártyádhoz az internetes biztonsági kód szolgáltatás és a virtuális vásárlási limit beállítását.

 • 3

  A szolgáltatás igénybevételéhez az adatlapon add meg a kártyabirtokos mobiltelefonszámát is.

 • 1

  Lépj be az internetbankba, majd a Bankszámla menüponton belül válaszd a Betéti kártyák, hitelkártyák opciót.

 • 2

  Ezután válaszd a Bankkártya adatok lekérdezése és módosítása menüpontot, és a megjelenő bankkártyáid közül válaszd ki azt, amihez be szeretnéd állítani az internetes biztonsági kód szolgáltatást.

 • 3

  Kattints a jobb oldalon található Módosítás legördülő menüre, és válaszd ki az Internetes biztonsági kód beállítása pontot.

 • 4

  A felugró ablakban válaszd ki a telefonszámod, és add meg a Virtuális vásárlási limitet, majd a beállítások rögzítéséhez kattints a Módosít gombra.

 • 5

  Ellenőrizd, hogy a módosítás után megfelelőek-e az adatok, nyomd meg az oldal alján található Tovább gombot, végül a módosítás megerősítéséhez kövesd az oldalon megjelenő utasításokat.

 • A bankkártya kiválasztása után a Külföldi használat korlátozását is átállíthatod a jobb oldalon található Módosítás legördülő menüpontban. Ugyanitt bármikor módosíthatod a korábbi beállításaid. A díjakról részletesen az adott kártyára vonatkozó hirdetményben olvashatsz.

Ha még nem tetted, akkor töltsd le a Smartbank mobilalkalmazást.

 • 1

  Lépj be a SmartBank mobilalkalmazásba, majd a Bankkártyák menüpontba.

 • 2

  Válaszd ki azt a bankkártyát, amihez be szeretnéd állítani az Internetes biztonsági kód szolgáltatást.

 • 3

  Görgess le a Részletek menüponthoz, és nyomd meg az Internetes biztonsági kód gombot.

 • 4

  A megjelenő ablakban állítsd be a napi Virtuális vásárlási limitet, ellenőrizd telefonszámod (ha szükséges, módosítsd), majd nyomd meg a Tovább gombot.

 • 5

  Ellenőrizd, hogy a módosítás után megfelelőek-e az adatok, végül nyomd meg a Jóváhagyás gombot.

 • A sikeres módosítást követően a külföldi használat korlátozását is átállíthatod a Limit módosítása gombra nyomva. Ugyanitt bármikor módosíthatod a korábbi beállításaid. A díjakról részletesen az adott kártyára vonatkozó hirdetményben olvashatsz.