Mi az az internetes biztonsági kód szolgáltatás?

Az internetes biztonsági kód szolgáltatással még tovább növelheti vásárlásai biztonságát. Ha bankkártyájával az interneten vásárol, akkor a bank egy egyedi kódot küld Önnek (ha az adott kereskedő is támogatja a szolgáltatást). A kereskedői felületen ezt az egyedi kódot kell megadnia, így tudja jóváhagyni a vásárlást.

A szolgáltatáson belül további személyes biztonsági funkciókat is beállíthat.

Mi történik, ha nem állítja be az internetes biztonsági kód szolgáltatást?

Az internetes biztonsági kód használata az EU 2015/2366 irányelvnek (PSD2) megfelelően hamarosan kötelező lesz. A hatálybalépést követően az Unión belül nem fogja tudni online vásárlásra használni a bankkártyáját, ameddig nem állítja be az internetes biztonsági kód szolgáltatást.

Az internetes biztonsági kód szolgáltatást bármikor aktiválhatja az internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás (OTPdirekt Internetbank és SmartBank) keretében, illetve bármelyik bankfiókunkban.*

Milyen személyre szabott biztonsági funkciókat állíthat be?

A

Internetes biztonsági kód

Minden bankkártyás internetes fizetés alkalmával kap egy egyedi kódot SMS-ben (ha az adott kereskedő is támogatja a szolgáltatást), amivel jóváhagyhatja a fizetést az adott weboldalon.

B

Virtuális vásárlási limit

Megadhatja, hogy naponta legfeljebb mennyi pénzt költhet el a bankszámlájáról online bankkártyás vásárlások során. Ezt a limitet az internetes biztonsági kód beállítása során adhatja meg. A limit első beállítása díjmentes. A már beállított limit módosítási díjáról és a további részletekről az adott kártyára vonatkozó hirdetményben tájékozódhat.

C

Külföldi használat korlátozása

A külföldi használat korlátozás csak azokra a tranzakciókra vonatkozik, ahol a kártya, vagy a kártyaadatokat tartalmazó eszköz (pl. mobiltelefon) fizikailag is jelen van. Az ilyen vásárlásoknál korlátozhatja, hogy hol legyen használható a bankkártyája:

 • csak Magyarországon, azaz a kártyáját csak Magyarországon belül használhatja;
 • csak Európában (EU és egyes országok), azaz a kártyáját Magyarországon és Európában használhatja;
 • világszerte, azaz a kártyáját a világ összes országában használhatja.
A külföldi használat korlátozás beállításának díjáról és a részletekről az adott kártyára vonatkozó hirdetményben tájékozódhat.

Hogyan állíthatja be az internetes biztonsági kód szolgáltatást?

Internetbankban*

Állítsa be a szolgáltatást online, pár kattintással.

SmartBankban*

A szolgáltatást mobilapplikáción keresztül is egyszerűen beállíthatja.

OTP bankfiókban*

Foglaljon időpontot az Önhöz legközelebbi bankfiókunkba!

Telefonon

Hívja kollégáinkat a +36 1 366 6666-os számon!

* A lakossági devizakártya beállításai bankfiókban módosíthatók, vagy június 17-től az OTPdirekt telefonos banki szolgáltatásunkon keresztül, ha a kártyabirtokosnak van forint számlához kapcsolódó OTPdirekt szerződése. Hitelkártya társkártyák esetén a szolgáltatásra csak a számlatulajdonos vagy a társkártya birtokos tud bankfiókban regisztrálni.

Mit kell tennie nem lakossági ügyfélként, hogy beállítsa az internetes biztonsági kódot?

 • 1

  A szerződő fél képviseletére jogosult személy mielőbb fáradjon be a számlavezető fiókba.

 • 2

  Az adatlap kitöltésével és aláírásával kérheti az üzleti betéti kártyához az internetes biztonsági kód szolgáltatás és a virtuális vásárlási limit beállítását.

 • 3

  A szolgáltatás igénybevételéhez az adatlapon adja meg a kártyabirtokos mobiltelefonszámát is.